Συμμετοχή της Αδελφότητας Ψαριωτών σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή

Η Αδελφότητα Ψαριωτών Κορινθίας, μετά από πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού ΕΨΙΛΟΝ "Ε" παρευρέθηκε δια του προέδρου τηςΠαναγιώτη Σπυρίδων και αντιπροσωπείας των εν Αθήναις συγχωριανών μας, στην εκπομπή Tatiana live της δημοσιογράφου και παρουσιάστριαςκ.Τατιάνας Στεφανίδου την Τρίτη 11/10/2016.

Στον σύντομο τηλεοπτικό χρόνο του  ενάμισυ λεπτού που διατέθηκε, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της αδελφότητας.

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Η λίμνη της Στυμφαλίας
Κατηγορία: Περιοχη

Η λίμνη της Στυμφαλίας

Γενικά

Η Στυμφαλία είναι από τις σπάνιες για την Ελλάδα, ελώδης ορεινού τύπου λίμνη της Κορινθίας, ενώ αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Αποτελεί τμήμα του οροπεδίου που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Κορινθίας σε μέγιστο υψόμετρο 800 μ. και ελάχιστο 600 μ ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη (Ζήρεια), Ολίγυρτο, Μαυροβούνι και Γαβριάς. Το εμβαδόν της επιφάνειας της παρουσιάζει εποχιακές διακυμάνσεις, διατηρεί νερό κυρίως τους χειμερινούς μήνες και η έκτασή της φτάνει τα 3,5 τ.χλμ. Κάποιες χρονιές η λίμνη στεγνώνει εντελώς, όπως την περίοδο της ξηρασίας του '89-'90 οπότε και είχε χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια.